Annuleringsbeleid opleidingen

Wij begrijpen dat het soms nodig kan zijn om een geplande opleiding te annuleren. Als je om welke reden dan ook niet in staat bent om deel te nemen aan de geplande opleiding, dan verzoeken wij je om ons hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen. Omdat we van goede afspraken houden en je niet voor verrassingen wilt komen staan, staat alles op deze pagina een rijtje.

We maken een onderscheid tussen workshops/cursussen en opleidingen. Na het inschrijven voor een opleiding heb je als consument 14 dagen bedenktijd, of totdat je daadwerkelijk start met de opleiding indien dit eerder is. Voor bedrijven, workshops en cursussen geldt dit niet en is je inschrijving definitief.

Je annulering dient aangetekend per post te gebeuren. Een opzegging per e-mail of persoonlijk is alleen geldig indien je een reactie van de instelling hebt gekregen waarin de annulering wordt bevestigd. 

Hieronder staat alles op een rijtje:

  • Binnen 14 dagen na inschrijving voor een opleiding* geldt een bedenktijd, mits er geen lessen zijn gevolgd. Je betaalt dan alleen de administratiekosten. 
  • Annulering voor aanvang van de opleiding kan tot 28 dagen voor de eerste les, tegen betaling van 10% annuleringskosten van de totale opleiding. Let op, de inschrijf- en administratiekosten krijg je niet terug. 
  • Bij annulering tussen 28 en 14 dagen voor de eerste les geldt 20% annuleringskosten.
  • Annulering vanaf 14 dagen voor of tijdens de opleiding vereist volledige betaling van het openstaande cursusbedrag.
  • Bij overlijden van de deelnemer wordt de overeenkomst als beëindigd beschouwd en worden opleidings- of cursusgelden voor de resterende lessen terugbetaald.
  • De instelling kan de overeenkomst opzeggen en beëindigen bij gedrag dat de belangen van de instelling of andere deelnemers ernstig schaadt. De verplichting tot betaling blijft bestaan.
  • Bij betaling door ouder, verzorger of instantie zijn zowel de deelnemer als de derde partij hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling.
  • Bij in gebreke blijven kan tot invordering worden overgegaan, waarbij het totaal van de te vorderen (restant) lesgelden wordt verhoogd met wettelijke rente en incasso- of proceskosten.

Indien er een verschil ontstaat tussen deze tekst en onze Algemene Voorwaarden, zijn de  Algemene Voorwaarden altijd leidend. Lees deze dus goed. Lees hier meer over ons klachtenbeleid.

De bedenktijd geldt niet voor workshops, cursussen en dergelijke. Denk hierbij dus eerder aan basisopleiding pedicure en de opleidingen nagelstyling. Je ziet in de omschrijving en of de titel het woord opleiding ook terugkomen.

Moeten wij de cursus of Opleiding annuleren vanwege onvoldoende deelnemers? Dan streven wij ernaar je dat uiterlijk 14 dagen voor de start te laten weten.